Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Οι Σκέψεις μας...Σοφίες όλου του κόσμου

 

Αγαπημένοι  φίλοι και αναγνώστες, ευχαριστώ για την στήριξή σας στο ιστολόγιο μου. Με αυτή την ανάρτηση θέλω να δείξω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς κάνοντάς σας  ενεργούς συγγραφείς στο ιστολόγιο. Η βασική ιδέα αυτής της ανάρτησης είναι γράψουμε όλοι τις καλύτερες σκέψεις μας και τα αποφθέγματά μας, τα οποία αποκτήσαμε μέσα από τις εμπειρίες της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Γράψτε λοιπόν ότι θεωρείτε ότι πρέπει να γραφτεί και να το διαβάσουν και κάποιοι άλλοι μοιράζοντας έτσι απλόχερα τη σοφία μας. Περιμένω  να γράψετε είτε ως σχόλια, είτε στο ε-μαιλ μου edelta69@yahoo.gr  . Κάθετι που γράφετε θα το προσθέτω εγώ στην ανάρτηση με την πρώτη ευκαιρία. Καλό θα είναι να γράφετε ονομαστικά είτε με κάποιο ψευδώνυμο, έτσι ώστε να βλέπετε και να χαίρεστε αυτά που έχετε γράψει. Παρακαλώ όχι greeklish...σκοτώνουν τη γλώσσα μας.

Ξεκινάμε λοιπόν και για αρχή γράφω δύο δικά μου...

 1. Ζήσε τη στιγμή κι άσε τη ζωή να σου δείξει το δρόμο. (Βαγγέλης Δ)
 2. Να εργάζεσαι για να να ζήσεις και όχι να ζείς για να εργάζεσαι. (Βαγγέλης Δ)
 3. Μην αφήσεις την απογοήτευση μιας στιγμής να σου χαλάσει τα όνειρα μιας ζωής. (Μαργαρίτα)
 4. Τα ωραιότερα πράγματα στον κόσμο, δεν μπορούμε ούτε να τα δούμε, ούτε να τά ακούσουμε, μπορούμε μόνο να τα νοιώσουμε στην καρδιά μας! (Μαργαρίτα) 
 5. Για να είσαι ευτυχισμένος με μια γυναίκα, πρέπει να την αγαπάς πολύ και να μην προσπαθείς να την καταλάβεις καθόλου. (Παναγιώτης)
 6. Οι παντρεμένοι άντρες ζουν περισσότερο από τους ανύπαντρους, αλλά είναι πιο πρόθυμοι να πεθάνουν νωρίτερα. (Παναγιώτης)
 7. Ζεις για να δουλεύεις και δουλεύεις για να καταναλώνεις (Γιώργος Παρ.)
 8. Αν σου πει κανείς οτι δεν σ'αγαπά μη στεναχωρηθείς... σκέψου πως θα ήταν χειρότερο να σ'αφήσει να ελπίζεις.(Ανώνυμος)
 9. Αυτοί που ζουν με την λογική επιβιώνουν.....αυτοί που ζουν με την καρδιά ξεχωρίζουν. (Ανώνυμος) 
 10. Η αληθινή αξία ενός ανθρώπου φαίνεται στο πως συμπεριφέρεται σε κάποιον από τον οποίο δεν μπορεί να έχει κανένα απολύτως όφελος. (Αλεπουδίτσα_24)
 11. Αν σε πληγώσουν και έχεις τη δύναμη να γελάς, δε σε νικούν αλλά τους νικάς. (Ανώνυμος)
 12. Η αγάπη ίσως είναι μακριά αλλά ο κόσμος σου θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά, όπως η ψυχή σου στην μοναξιά. Άκουσε και και κοίτα γύρω σου και μάθε από αυτό.Μάθε να ζεις όπως δεν ζει κανείς και μάθε να αγαπάς όπως κανείς δεν έκανε.(Ανώνυμος)
 13.  Η ζωή δεν είναι ποτέ εύκολη,στη ζωή πολλές φορές θα υποχωρήσεις αλλά ποτέ δεν πρέπει να το βάζεις κάτω, γιατί στη ζωή πρέπει να μάθεις ότι όλα αργά ή γρήγορα θα λυθούν αρκεί όμως να προσπαθήσεις... (Ανώνυμος) 
 14. Οταν γνώρισα τους ανθρώπους αγάπησα τα ζώα. (Ανώνυμος)
 15.  Δώσε κάτι για τη ζωή σου,όχι τη ζωή σου για κάτι. (Ανώνυμος) 
 16. Η αγάπη δε χάνεται ποτέ. Μπορεί να αλλάζει τόπο, χρόνο, πρόσωπα αλλά πάντα υπάρχει...σε μια στιγμή, σε μια ανάσα, σ'ένα άγγιγμα…(Θάλεια Μπίστη)
 17. Η γνώση της ανθρώπινης ψυχής, υπάρχει σε μέρη που κανένας δεν επιθυμεί να σε διδάξει. (Κεφαλάς Αλέξανδρος)
 18. Δύσκολα σεβόμαστε, κάτι το οποίο κατανοούμε πλήρως. (Κεφαλάς Αλέξανδρος )
 19. Πρέπει να πολεμάς, όχι επειδή έχεις στο μυαλό σου την ρομαντική ιδέα πως όλα θα λυθούν (αυτό πιθανώς δεν θα συμβεί), αλλά για τον ίδιο λόγο που σπας το σαγόνι κάποιου μεγαλόσωμου που πείραξε την αδερφή σου. Είναι θέμα σεβασμού.(Κεφαλάς Αλέξανδρος )
 20. Η ζωή δεν είναι ωραία, δεν ξέρω τι έδωσε στους ανθρώπους αυτή την εντύπωση. Φυσικά μπορείς να την κάνεις ωραία αν πολεμήσεις. Αλλά κανείς δεν είπε ότι ένα λευκό χαρτί είναι ωραίο, επειδή μπορείς να ζωγραφίσεις κάτι όμορφο πάνω σε αυτό.(Κεφαλάς Αλέξανδρος)
 21. Ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένος όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς επειδή πραγματικά είναι πολύ καλύτερο από ό,τι ονειρευόσουν. ( ΓΕΩΡΓΙΑ_1982)
 22. Ευτυχία είναι αξία η οποία κάποιες φορές δε μοιράζεται στους σωστούς ανθρώπους και οι άνθρωποι που την έχουνε ανάγκη ποτέ δε την λαμβάνουν !!! (Ανώνυμος)
 23. Στην κοινωνία των μεγάλων, κυριαρχούν οι μικροί. Στον κόσμο της γνώσης, βασιλεύει η άγνοια. Μάσκες γέμισε ο κόσμος, τα πρόσωπα κρυμμένα, η αλήθεια και η αγνότητα, στο χώμα είναι θαμμένα.(Καλογήρου Ανδρέας)
 24. Ευτυχία τελικά δεν είναι ούτε να είσαι πλούσιος...ούτε όμορφος...ούτε σπουδαίος.Αρκεί μόνο μια ματιά από δυο μικρά ματάκια για να κλείσουν μέσα τους την ευτυχία όλου του κόσμου. Αυτή που σε κάνει να δακρύζεις την ώρα που γελάς...να βλέπεις μέσα στο σκοτάδι...να νιώθεις οτι υπάρχεις μόνο για μια αγκαλιά και να μπορεις να ζείς την ώρα που η καρδιά σου σταματά απο τη δύναμη του χτύπου της! Εγώ έτσι νιώθω όποτε αντικρύζω τα μάτια σου...έτσι νοιώθω όποτε σε αγγίζω...γιε μου!!! (ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ)
 25. Μη το βάζεις κάτω με τις πρώτες αλλά ούτε με τις επόμενες δυσκολίες.Και η θάλασσα φουρτουνιάζει...αυτό όμως δε  σημαίνει ότι δε θα ηρεμήσουν ποτέ τα κύματα...ούτε όμως πως θα επικρατεί για πάντα νηνεμία!!! (ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ)
 26. Όταν έχεις ένα πρόβλημα πρέπει πάντα να βρίσκεις λύση και όχι να το θάβεις-όσο κι αν πονάει-γιατί ότι θάβεται μπορεί να λιώνει, όμως κάποια στιγμη ξεθάβεται και τότε πάντα θα μυρίζει...!!! (ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ)
 27. Μπορεί αυτό που θες τόσο πολύ να μην είναι καλό και να μη το βλέπεις.Να είναι τόσο σάπιο που στο τέλος-αν μείνεις- να σαπίσει και σένα. Ανοιξε τα μάτια σου, κοίτα γύρω σου και θα δεις πως αυτό που ψάχνεις θα το βρεις απ' αλλού, που αξίζει περισσότερο. ( Βill)
 28.  Ποτέ στη φιλενάδα σου μη πεις το μυστικό σου,φίλη στη φίλη θα το πει κι αυτό είναι κακό σου.(Ανώνυμος)
 29.  Μην ψάχνεις κάποιον που έχει έξυπνο μυαλό... Βρες κάποιον που να έχει καλή καρδια!!!(Ανώνυμος)
 30.  Η Αγάπη δίνεται δωρεάν, κι όμως η αξία της είναι ανεκτίμητη. ♥ (Ανώνυμος) 
 31. Μην απογοητεύεσαι όταν δεν έχεις την δύναμη να κάνεις κάτι. Ακόμα και τα αστέρια κάποια στιγμή πέφτουν...(Στέλιος)
 32. Για να διαβάσεις τα μάτια ενός ανθρώπου, πρέπει πρώτα να καταλάβεις την ψυχή του.(Στέλιος)
 33. Ένας άνθρωπος που το έχει δει κάποιος, ένας αλαζόνας, δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει με την βία. Αρκεί μια ματιά.(Στέλιος)
 34. Οι χτύποι της αγάπης είναι πιο δυνατοί από αυτούς της καρδιάς. Όταν την αγάπης σταματήσουν, τότε θα σταματήσουν και της καρδιάς. Αν όμως σταματήσουν αυτοί της καρδίας, αυτοί της αγάπης θα συνεχίσουν αιώνια.(Στέλιος)
 35. Η διαδρομή δεν γίνεται ποτέ κουραστική όταν ο προορισμός είναι ευχάριστος. (Στέλιος)
 36. Όταν χάσεις κάτι τότε θα καταλάβεις το πόσο πολύ άξιζε, αλλά εσύ δεν το έβλεπες...(Ανώνυμος)
 37. Ζήσε την κάθε σου στιγμή σαν να είναι η τελευταία!!!(Ανώνυμος) 
 38. O χαρακτήρας σου θα σε κάνει να ξεχωρίζεις και όχι η εξωτερική σου εμφάνιση! (Ν.Χ)   
 39. Ο αδέσποτος σκύλος είναι ένα παράδειγμα ζωντανού που ψάχνει για αγάπη χωρίς ιδιοτέλεια, σε αντίθεση με ανθρώπους που σε πλησιάζουν με σκοπό να κερδίσουν αναγνώριση και να αναδείξουν την πάρτη τους...(Ανώνυμος)
 40. Η απόλυτη δυστυχία...είναι οι γνωστοί σου να γίνονται άγνωστοι.(Ανώνυμος)
 41. Όταν ο άνθρωπος είναι ταπεινός, αντικειμενικός και ειλικρινής με τον εαυτό του και καλλιεργεί μέσα του αυτές τις αρετές μπορεί να διορθώσει τα ελαττώματα του, να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος, να ζει με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον κόσμο. Όταν είναι εγωιστής μεγαλώνει τον εαυτό του και μικραίνει τους άλλους...(Ανώνυμος)
 42. Κανείς δεν φοβάται το σκοτάδι, φοβάται αυτό που κρύβεται μέσα του... Κανείς δεν φοβάται τα ύψη, φοβάται την πτώση... Κανείς δεν φοβάται να πει "Σε Αγαπώ", φοβάται την απάντηση...!!! (Ανώνυμος)
 43. Όταν κάποιος ΚΑΝΕΙ πως σε αγαπά...τότε κ εσύ ΚΑΝΕ ότι τον πιστεύεις...(Βαρβάρα Σ.)
 44. Μάθε να απολαμβάνεις τα μικρά πράγματα, διότι μπορεί μια μέρα, κοιτώντας πίσω, να ανακαλύψεις ότι ήταν μεγάλα ;) (DOR@23) 
 45. Άσε τη ζωή που κάνεις και κοίτα τη ζωή που χάνεις!!! (Αρχάγγελος)
 46. Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλεται να σηκωθείς! (Ανώνυμος)
 47. Δεν είναι τυχαίο που η λέξη "αγκαλιάζω" έχει μέσα τη λέξη "ζω" (Ανώνυμος)
 48. Όταν χαθεί από δίπλα σου ότι σε περπάτησε στην ανατολή των χρωμάτων, τότε επιστρέφεις στην παγωνιά της αδυναμίας σου. Τα δώρα,  γἰνονται απλώς παυσίπονα …!!! (Θεμιστοκλής Παναγιώτου)
 49.  Θα μάθεις....αλλά με κόστος, μέσα στο μακρύ ταξίδι της ζωής, να βλέπεις πίσω από τις μάσκες και να καταλαβαίνεις τους ανθρώπους!(Απόστολος Κατσίμπας)
 50. Τη ζωή την ζούμε μία φορά με όλα όσα χρειαζόμαστε, γι' αυτό πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν για να το κάνουμε καλύτερα στο μέλλον. (Αρμεν Νερσισιαν)
 51.  Να ζεις το παρόν, να ονειρεύεσαι το μέλλον και να μαθαίνεις από το παρελθόν...!!! κοιτά μπροστά δεν ωφελεί τίποτα να κοιτάς πίσω.... θα έρθουν καλύτερες μέρες και πρέπει να το πιστέψουμε γιατί όσο και να λέμε γιατί το ένα γιατί το άλλο τίποτα δεν αλλάζει το μόνο που μας  βοηθά είναι να μας παίρνει προς τα πίσω και γι΄αυτό ίσως δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε και να χαρούμε την ζωή έτσι όπως την ονειρευόμαστε επειδή τα σκεφτόμαστε συνέχεια , όταν σταματήσουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά όλα αλλάζουν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι έτσι θα πάμε μπροστά...!!!(Aristi Economidou)
 52. Μαγεία ... Είναι μαγεία ο έρωτας ... το μόνο που σε κάνει να νοιώθεις ζωντανός σε αυτό το νεκρό κόσμο. Εκείνες οι στιγμές, εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα που θα ανταλλάξεις ένα βλέμμα, ένα καλό λόγο, ένα φιλί. Εκείνες οι λιγοστές στιγμές σου δίνουν ζωή.(Δημήτρης Κοσμίδης)
 53. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι και πως, αν παραιτηθείς πριν τελειώσει η παρτίδα, δεν θα έχεις ποτέ την ευκαιρία να βγεις νικητής. Ο καθένας μπορεί να ζήσει. Ο καθένας έχει τη δύναμη μέσα του. Αρκεί μόνο να το συνειδητοποιήσει, και ύστερα θα δει να ανοίγονται μπροστά του όλοι οι δρόμοι που πάντα ονειρεύτηκε! ( Νικόλ Π.) 
 54. Καλύτερα να κλαίς για να ξεσπάς, παρα να το κρατάς μέσα σου και να πονάς...(Αντωνια.Κ)
 55. Κι αν δε κλείσαμε τον κύκλο της ζωής μας,αυτός που μας μένει μέχρι να κλείσει ας είναι χαρούμενος κι ευτυχισμενος.    ( Νιτσα Παπ ) 
 56.  Η καρδιά του ανθρώπου είναι σαν τη χύτρα, αν κάνει πολύ  ατμό και δε μπορεί να βγει, τότε σκάει. ( Νιτσα Παπ )
 57. Όταν αφήνεις την σιωπή να κρύβει την χαρά και τον πόνο το κορμί σου τότε θα έρθει η στιγμή που θα μετάνιωσεις για όσα με κόπο προσπάθησες να κρύψεις από τούτη την ζωή! ! ! (Μαργαρίτα)
 58. Όσα από φόβο δεν τολμας να πεις και από ντροπή τα φυλακιζεις,μάθε πως είναι τα ωραιότερα που η ψυχή σου κρύβει ! ! ! (Μαργαρίτα)
 59. Τα πιο όμορφα λόγια η ψυχή τα κρύβει,το στόμα τα ξεστομίζει και η καρδια μας ανθίζει! ! ! (Μαργαρίτα)
 60. Λένε πως αν κάνεις κάτι καλό θα ζήσεις κάτι καλύτερο!
  Είσαι όμως έτοιμος να ζήσεις αυτό το ''καλύτερο''; (Κ .Σταθοπούλου)
Διαβάστε περισσότερα »